Pasta z papryczek chili Gochujang 500 g
24,00 zł Brutto
24,00 zł Netto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Gęsta pasta z papryczek chili, fermentowanej soi i ryżu. Bardzo ostra i lekko słodka jednocześnie. Wyróżnia ją wysoka zawartość umami. Jest jednym z głównych składników kuchni koreańskiej. Wyjątkowa w smaku, aromatyczna, nada każdej potrawie ostrej nuty. Idealny dodatek do dań mięsnych, składnik dipów, czy popularnego kimchi. Pastę tę znajdziesz w tak znanych koreańskich daniach jak kluseczki tteokbokki czy w bibimbap. Jest idealną bazą sosów, świetnie sprawdzi się w daniach z grilla, pieczeniach, a nawet w jajecznicy. Produkt wegański.
Skład:
Fermentowana pasta ryżowa (ryż, woda, sól), syrop glukozowy, ostra papryka w proszku 11%, woda, pasta z soi fermentowanej (woda, soja, sól), alkohol, sól, ekstrakt z pszenicy, mieszanka przypraw z soją (woda, sól, soja, gluten pszenny, alkohol, ekstarakt z drożdży, maltodekstryna), ekstarakt z soku z czosnku.
Właściwości produktu
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:843 kJ/199 kcal
Tłuszcz:1,4 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:< 0,1 g
Węglowodany:39 g
W tym cukry:25 g
Białko:6,2 g
Sól:6,6 g
Parametry
Kraj pochodzenia:Republika Korei - Korea Poludniowa
Przechowywanie:Temperatura pokojowa
Masa netto:0.5 kg
Masa brutto:0.505 kg
Alergeny:gluten, soja
Przechowywanie przed otwarciem:Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:Przechowywać w warunkach chłodniczych.
2FED-219DB
10 szt.
Brak recenzji użytkowników.