Informacje o produkcie: Bazowa pasta będąca podstawą curry o indyjskich korzeniach. Niezbyt ostra, słodkawa mieszanka przypraw i ziół z dominantą kurkumy. Żółte curry gotowane jest najczęściej łącząc pastę z mlekiem kokosowym, kurczakiem, ziemniakami i cebulą.
Składniki: suszone chili czerwone 20%, szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, kurkuma, kminek, nasiona kolendry, cynamon, gałka muszkatałowa.
Wartości odżywcze na 100g/100ml:
- Wartość energetyczna: 504 kJ / 122 kcal
- Tłuszcz: 7,6 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
- Węglowodany: 3,9 g
- W tym cukry: 3,7 g
- Białko: 4 g
- Sól: 10,9 g
Parametry:
- Przechowywanie: Temperatura pokojowa
- Masa netto: 1 kg
- Masa brutto: 1.14166 kg
Przechowywanie przed otwarciem: Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.