Panierka tempura 1 kg
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Tradycyjne japońskie danie tempura to kawałki warzyw, ryb lub mięs otoczone w delikatnym cieście
i smażone krótko w głębokim tłuszczu. Ciasto powinno być cieniutkie jak mgiełka.
Niezbędna jest do tego specjalna panierka, która dodatkowo nadaje elementom wyjątkową chrupkość.
Z tempurą szczególnie dobrze komponują się owoce morza, np. krewetki.
To pyszna i łatwa w przygotowaniu przekąska.
skład:
mąka pszenna, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca E450, regulator kwasowości E500, skrobia kukurydziana, substancja spulchniająca E341, substancja konserwująca E327), sól, prażona mąka ryżowa, czosnek w proszku, czarny pieprz, wzmacniacz smaku E621, substancja zagęszczająca E412, barwnik E101.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Parametry
Brak recenzji użytkowników.