- Nowość
Tykwa marynowana paski 1 kg
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Tykwa kanpyo, czyli słynny przysmak kuchni japońskiej o łagodnym, karmelowym smaku. Stosowany m.in. jako element stołu sushi, dekoracja oraz wypełnienie rolek. Doskonale łączy się z innymi składnikami: rzepą marynowaną, paluszkami krabowymi lub rybą, ogórkiem i awokado, ale również kontrastowo z ostrym wasabi.
Mięsiste włókna tykwy najpierw cięte są w paski i poddane suszeniu, a następnie marynowane słodką zalewą sojową, tworząc kanpyo.
Paski tykwy (lagenaria siceraria (molina) standl) 36,35%, marynata 63,65% (cukier 43,52%, woda 35,61%, sos sojowy 17,67% (woda, sól, soja, pszenica), barwnik: karmel 2,28%, sól 0,64%,wzmacniacz: glutaminian sodu 0,28%).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
494 kJ/118 kcal
Tłuszcz:
0,09 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,06 g
Węglowodany:
27,8 g
W tym cukry:
20,1 g
Białko:
1,54 g
Sól:
1,46 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.1 kg
Alergeny:
gluten, soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.