- Nowość
Suszone glony konbu 1 kg
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Glony konbu to produkt charakterystyczny dla kuchni orientalnej. To jedne z najpopularniejszych glonów wykorzystywanych w potrawach azjatyckich, zaraz po równie popularnych nori. Te duże, grube, ciemnozielone płaty najczęściej używane są do różnego rodzaju wywarów, z których następnie przygotowuje się znakomite zupy. Są podstawowym składnikiem popularnego, japońskiego bulionu dashi, który jest wykorzystywany w zupie miso.
Glony konbu to produkt, którego nie może zabraknąć w kuchni każdego fana orientalnej kuchni. Duże, kilogramowe opakowanie z pewnością wystarczy na przygotowanie wielu, znakomitych dań.
Kraj pochodzenia: Chiny
Konbu przed podaniem należy usunąć z potrawy. Nie nadaje się do bezpośredniego spożycia!
Uwaga! Produkt jest bogaty w jod, przy nadmiernym spożyciu może prowadzić do zaburzeń funkcji tarczycy. Nie należy spożywać więcej niż 5 g dziennie na 1 litr bulionu.
Suszone algi morskie.
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.07 kg
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.