- Nowość
Bardzo popularny w kuchni tajskiej oraz wietnamskiej. Głównym jego składnikiem jest ekstrakt z anchois. Kuchnia tajska opiera się na kilku sosach, jednym z nich jest właśnie sos rybny. Znakomicie poprawia smak dań curry. Używany do przyrządzenia wielu sosów oraz potraw.
Ekstrakt z anchois 77%, sól, cukier.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
230 kJ/55 kcal
Tłuszcz:
0 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0 g
Węglowodany:
3,4 g
W tym cukry:
3,4 g
Białko:
10 g
Sól:
24,4 g
Parametry
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.725 kg
Masa brutto:
1.2 kg
Objętość:
0.725 l
Alergeny:
ryba
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w warunkach chłodniczych.
Brak recenzji użytkowników.