- Nowość
Rzodkiew żółta Takuan 1 kg
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Japońska rzodkiew daikon poddana marynowaniu w sosie sojowym i occie zyskuje nazwę „takuan”. Nabiera wtedy żółtego koloru. Staje się chrupiąca, a w smaku słodka i ostra jednocześnie. Przez Japończyków ceniona również jako środek wspomagający trawienie.
To niezwykle popularny dodatek do japońskich potraw, szczególnie sushi. Pociętą w paski lub plasterki serwuje się także solo jako przekąskę lub oryginalny składnik dań smażonych, np. tempury. Bywa też jedzona po posiłku.
Opakowanie zawiera 4 sztuki takuan docięte dokładnie na długość rolki sushi.
Rzodkiew (84%), woda (10%), sól (4,5%), substancja konserwująca: E202, substancja wzmacniająca smak i zapach: E621, substancja konserwująca: E260, przeciwutleniacz: E301, regulator kwasowości: E330, E296, alkohol, barwnik: E102.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
66 kJ/16 kcal
Tłuszcz:
0,1 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0 g
Węglowodany:
1,4 g
W tym cukry:
0,3 g
Białko:
0,9 g
Sól:
1,8 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.05 kg
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.