- Nowość
Mirin to zaprawa bez alkoholowa. Znajduje zastosowanie jako składnik marynat (np. Teriyaki), dodatek do zup, sosów, sushi czy sałatek. Bardzo często Mirin używany jest w daniach z rybami, gdyż usuwa z nich „zapach morza”. Świetnie komponuje się z mięsem, tofu i wszelkimi daniami duszonymi.
Syrop kukurydziany, woda, przyprawa (ryż, alkohol, sól, kwas: E330), ocet, ekstrakt z fermentowanego ryżu, regulator kwasowości: E338.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
929 kJ/222 kcal
Tłuszcz:
0 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0 g
Węglowodany:
56 g
W tym cukry:
40 g
Białko:
0 g
Sól:
0,05 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Japonia
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.4 kg
Masa brutto:
0.53 kg
Objętość:
0.4 l
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Brak recenzji użytkowników.