- Nowość
Makaron soba z mąką gryczaną 800 g
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Tradycyjny japoński makaron soba w formie długich, cienkich nitek o ciemnej barwie. Wytworzony jest z mieszanki mąki pszennej i gryczanej. Stanowi jeden z podstawowych składników kuchni japońskiej, ale obecnie jego zastosowanie jest bardzo wszechstronne. Nadaje się zarówno do potraw ciepłych, jak i zimnych. Doskonały do sałatek oraz potraw wegańskich. Niezwykle popularny i polecany nie tylko do dań kuchni azjatyckiej.
Ze względu na swój gryczany smak, makaron soba doskonale odnajdzie się także w kuchni polskiej, podany z burakami, kiszonymi ogórkami czy pieczonymi warzywami. Pasuje również do klasycznych polskich sosów, np. grzybowego. Świetnie zastąpi klasyczne makarony pszenne w zupach i wywarach. Szczególnie pysznie smakuje z bulionami z dziczyzny.
Mąka pszenna 83%, mąka gryczana 15%, sól 2%.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
1448 kJ/346 kcal
Tłuszcz:
1,6 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,41 g
Węglowodany:
69,4 g
W tym cukry:
1,4 g
Białko:
13,4 g
Sól:
1,8 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.8 kg
Masa brutto:
0.806 kg
Alergeny:
gluten
Sposób przygotowania/użycia:
Umieścić 100 g makaronu w 1 litrze wrzątku, gotować 7 minuty. Po ugotowaniu odcedzić i przepłukać zimna wodą.
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.