• Nowość
Makaron soba z mąką gryczaną 800 g

Makaron soba z mąką gryczaną 800 g

Shirakiku
38,00 zł Brutto
38,00 zł Netto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:

Tradycyjny japoński makaron soba w formie długich, cienkich nitek o ciemnej barwie. Wytworzony jest z mieszanki mąki pszennej i gryczanej. Stanowi jeden z podstawowych składników kuchni japońskiej, ale obecnie jego zastosowanie jest bardzo wszechstronne. Nadaje się zarówno do potraw ciepłych, jak i zimnych. Doskonały do sałatek oraz potraw wegańskich. Niezwykle popularny i polecany nie tylko do dań kuchni azjatyckiej.

Ze względu na swój gryczany smak, makaron soba doskonale odnajdzie się także w kuchni polskiej, podany z burakami, kiszonymi ogórkami czy pieczonymi warzywami. Pasuje również do klasycznych polskich sosów, np. grzybowego. Świetnie zastąpi klasyczne makarony pszenne w zupach i wywarach. Szczególnie pysznie smakuje z bulionami z dziczyzny.

Mąka pszenna 83%, mąka gryczana 15%, sól 2%.

Wartości odżywcze na 100g/100ml

Wartość energetyczna:

1448 kJ/346 kcal

Tłuszcz:

1,6 g

W tym: kw. tłuszcz. nasycone:

0,41 g

Węglowodany:

69,4 g

W tym cukry:

1,4 g

Białko:

13,4 g

Sól:

1,8 g

Parametry

Kraj pochodzenia:

Chiny

Przechowywanie:

Temperatura pokojowa

Masa netto:

0.8 kg

Masa brutto:

0.806 kg

Alergeny:

gluten

Sposób przygotowania/użycia:

Umieścić 100 g makaronu w 1 litrze wrzątku, gotować 7 minuty. Po ugotowaniu odcedzić i przepłukać zimna wodą.

Przechowywanie przed otwarciem:

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.

Shirakiku
13 szt.

Brak recenzji użytkowników.

expand_less