- Nowość
Makaron ryżowy 1 mm 400 g
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Cieniutki, delikatny makaron o białej, lekko przezroczystej barwie. Wytwarzany jedynie z dwóch składników - mąki ryżowej i wody. Stanowi jeden z podstawowych elementów kuchni tajskiej i chińskiej.
Świetnie smakuje w zupach, sałatkach i daniach z woka, np. słynnym pad thai. Sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych i warzywnych, a także w wersji na słodko. Jest lekkostrawny, nie zawiera glutenu ani cholesterolu. Idealnie chłonie smaki, jest szybki w przygotowaniu. Jak każdy azjatycki makaron po ugotowaniu i odsączeniu warto go zahartować w zimnej wodzie, aby zachował sprężystość.
Mąka ryżowa, woda.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
1514 kJ/356 kcal
Tłuszcz:
0,8 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,3 g
Węglowodany:
80,3 g
W tym cukry:
0 g
Białko:
7 g
Sól:
0,1 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Tajlandia
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.4 kg
Masa brutto:
0.44 kg
Sposób przygotowania/użycia:
Namocz makaron w wodzie przez 30-45 minut, w zależności od jej temperatury wody.
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.