• Nowość
Makaron ryżowy 1 mm 400 g

Makaron ryżowy 1 mm 400 g

farmer
18,00 zł Brutto
18,00 zł Netto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:

Cieniutki, delikatny makaron o białej, lekko przezroczystej barwie. Wytwarzany jedynie z dwóch składników - mąki ryżowej i wody. Stanowi jeden z podstawowych elementów kuchni tajskiej i chińskiej.

Świetnie smakuje w zupach, sałatkach i daniach z woka, np. słynnym pad thai. Sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych i warzywnych, a także w wersji na słodko. Jest lekkostrawny, nie zawiera glutenu ani cholesterolu. Idealnie chłonie smaki, jest szybki w przygotowaniu. Jak każdy azjatycki makaron po ugotowaniu i odsączeniu warto go zahartować w zimnej wodzie, aby zachował sprężystość.

Mąka ryżowa, woda.

Wartości odżywcze na 100g/100ml

Wartość energetyczna:

1514 kJ/356 kcal

Tłuszcz:

0,8 g

W tym: kw. tłuszcz. nasycone:

0,3 g

Węglowodany:

80,3 g

W tym cukry:

0 g

Białko:

7 g

Sól:

0,1 g

Parametry

Kraj pochodzenia:

Tajlandia

Przechowywanie:

Temperatura pokojowa

Masa netto:

0.4 kg

Masa brutto:

0.44 kg

Sposób przygotowania/użycia:

Namocz makaron w wodzie przez 30-45 minut, w zależności od jej temperatury wody.

Przechowywanie przed otwarciem:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

farmer
16 szt.

Brak recenzji użytkowników.

expand_less