- Nowość
Mąka migdałowa 1 kg
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Mąka migdałowa powstaje przez zmielenie blanszowanych, oczyszczonych migdałów. Jest to produkt bezglutenowy o delikatnym, słodkim smaku. Występuje w barwie od białej do kremowej. Mąka migdałowa jest doskonałym źródłem energii, zawiera cenne witaminy oraz wysoką ilość błonnika i białka. Jest więc bardzo sycąca. Sprawdzi się w diecie osób dbających o zdrowy wygląd sylwetki. Należy jednak pamiętać, że to bardzo zdrowy, ale i kaloryczny produkt – podobnie jak migdały, z których powstaje.
· jeden z głównych składników słynnego deseru – makaroników
· zdrowy zamiennik mąk tradycyjnie używanych do wypieku pieczywa i ciast, tortów, ciasteczek
· polecana zwłaszcza do potraw serwowanych na słodko: naleśników, muffinek, gofrów, placuszków
· może być dodatkiem do deserów
· pasuje do jogurtów i musli
· do zagęszczenia zup i sosów
Migdały 100%.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
2537 kJ/607 kcal
Tłuszcz:
53,5 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
3,6 g
Węglowodany:
17,8 g
W tym cukry:
3,6 g
Białko:
21,4 g
Sól:
0,05 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Polska
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.02 kg
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.