- Nowość
Kimchi to kiszona koreańska kapusta na ostro z dodatkiem rzodkiewki, czosnku, sosu rybnego oraz przypraw. Kimchi można spożywać jako samodzielne danie, dodatek lub przystawkę. W kuchni koreańskiej stanowi też składnik zup oraz dań duszonych. Świeża kapustka kimchi uznawana jest za jedną z najzdrowszych i najszlachetniejszych potraw świata.
Kapusta pekińska 76%, pasta skrobiowa 12% (woda, skrobia), rzodkiew 3,8%, czerwona papryka w proszku 2,8%, czosnek 2,7%, sos kimchi 2,5% (sos rybny, sorbitol, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, ekstrakt z wodorostów, fruktoza, ekstrakt z drożdży, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa), imbir, sól. Zawiera ryby (sardela).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
110 kJ/26 kcal
Tłuszcz:
0,4 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,1 g
Węglowodany:
2,9 g
W tym cukry:
1,3 g
Białko:
2 g
Sól:
1,9 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Polska
Przechowywanie:
Produkt chłodzony
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.03 kg
Alergeny:
ryba
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w warunkach chłodniczych.
Brak recenzji użytkowników.