- Nowość
Kiełki fasoli mung w zalewie 800 g/360 g
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Długie, cienkie i elastyczne kiełki fasoli mung to fantastyczny dodatek do wszelkich potraw. Mogą być dodawane do zup, sałatek, dań smażonych czy gotowanych na parze. W kuchni chińskiej znajdziesz je w potrawach z woka, w kuchni wietnamskiej w popularnej zupie pho czy w nadzieniu sajgonek. Często nazywane są również kiełkami soi.
Kiełki fasoli mung 45 %, woda 53,97 %, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
125 kJ/30 kcal
Tłuszcz:
0 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0 g
Węglowodany:
4 g
W tym cukry:
2,2 g
Białko:
3,0 g
Sól:
1,4 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.8 kg
Masa brutto:
0.9 kg
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.
Brak recenzji użytkowników.