- Nowość
Imbir marynowany różowy 1,5/1 kg
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Imbir marynowany różowy przygotowywany w tradycyjny sposób: przez krojenie korzenia w cieniutkie plastry i zamarynowanie ich w słodkiej zalewie na bazie octu. Najbardziej ceniony jest młody imbir.
Warto wiedzieć, że imbir nie występuje w naturze w różowym kolorze. Jest to barwiona odmiana białego imbiru, która ma podnieść walory estetyczne, często jest też słodsza.
W kuchni japońskiej imbir stosowany jest jako element uczty sushi. Ma on za zadanie oczyszczać kubki smakowe oraz dodatkowo zaostrza apetyt. Dlatego imbir przegryza się pomiędzy kolejnymi porcjami sushi, aby móc je w pełni smakować. Dodawany jest również do innych potraw kuchni azjatyckich, np. jako składnik potraw z woka.
Produkt w dużym, ekonomicznym opakowaniu 1,5 kg (waga po odcieku 1 kg).
Imbir (Zingiber officinale) 67%, woda 30%, sól rafinowana 3%, kwas octowy (E260), kwas cytrynowy (E330), zawiera substancje słodzące: aspartam (951), sacharyna (E954), cukroza (E955), wzmacniacz smaku: glutaminian jednosodowy (E621), środek konserwujący: sorbinian potasu (E202), barwnik: antocyjany (E163).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
42 kJ/10 kcal
Tłuszcz:
0 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0 g
Węglowodany:
2 g
W tym cukry:
0 g
Białko:
1 g
Sól:
2,5 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1.5 kg
Masa brutto:
1.57 kg
Masa po odcieku:
1 kg
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.