- Nowość
Wasabi w wygodnej formie proszku. To najbardziej pikantny element sushi i sashimi. Doskonale kontrastuje z łagodnością ryżu i ryb, wzbogaca o piękny zielony kolor. W Azji dodaje się je do wielu dań z ryb i owoców morza. Zmieszane z majonezem tworzy pyszny dip o nieco łagodniejszym, ale charakterystycznym smaku. Polecamy je również jako ciekawy dodatek do wędlin, serów i warzyw.
Oryginalny japoński chrzan to wyjątkowa rzadkość. Szacuje się, że tylko 5% wasabi serwowanego w japońskich restauracjach na całym świecie pochodzi z rośliny wasabi. Wynika to z trudności w jej uprawie, zmienności jako składnika, a przede wszystkim związanej z tym wysokiej ceny. W popularnej paście znajdują się więc klasyczny europejski chrzan i przyprawy, tworząc pyszny substytut oryginału.
Chrzan w proszku 80%, musztarda w proszku 11,6306%, skrobia kukurydziana 7%, 7%, wasabi (Eutrema japonicum) 1%, kwas cytrynowy (E330) 0,3%, witamina C (E300) 0,068%, kurkuma w proszku 0,0008%, błękit brylantowy (E133) 0,0006%.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
1615 kJ/386 kcal
Tłuszcz:
7,49 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,88 g
Węglowodany:
56,3 g
W tym cukry:
10,7 g
Białko:
17,6 g
Sól:
0,29 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.05 kg
Sposób przygotowania/użycia:
Rozpuść wasabi w wodzie w proporcji 1:2, wymieszaj, poczekaj 2-3 minuty przed podaniem.
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 7 dni.
Brak recenzji użytkowników.