- Nowość

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Mini kukurydza to młoda kukurydza zbierana przed jej pełnym dojrzeniem. Charakteryzuje się mniejszymi kolbami i delikatnymi ziarnami. Po zbiorze jest często marynowana w delikatnej mieszance octu i cukru, co nadaje jej słodki smak i chrupiącą teksturę.
Mini kolby kukurydzy to składnik często używany w daniach kuchni azjatyckich jako dodatek do potraw smażonych stir-fry, zup, sałatek. Można ją także wykorzystać jako dekorację potraw lub element przekąsek i przystawek.
Kukurydza, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
78 kJ/19 kcal
Tłuszcz:
0 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0 g
Węglowodany:
3,5 g
W tym cukry:
0,7 g
Białko:
1,1 g
Sól:
0,38 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.425 kg
Masa brutto:
0.47 kg
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.
Brak recenzji użytkowników.