Tofu to produkt z soi. Jest delikatny w smaku i świetnie przyjmuje aromaty innych składników. Jest niskokaloryczny, bogaty w białko, roślinne tłuszcze nienasycone oraz witaminy. Doskonale nadaje się do gotowania, smażenia oraz duszenia. To bardzo popularny dodatek wykorzystywany zarówno w kuchni azjatyckiej, jak i zachodniej. Idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju zup, makaronów oraz ryżu, a także do dań z mięsa, w tym jako jego zamiennik. Po tofu chętnie sięgają wegetarianie, weganie oraz wszyscy zwolennicy zdrowego odżywiania.
Tofu 95% (soja 55%), woda, koagulant: chlorek magnezu, siarczan wapnia, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól morska).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
579 kJ/138 kcal
Tłuszcz:
7,1 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
1,3 g
Węglowodany:
2,4 g
W tym cukry:
1,1 g
Białko:
16,3 g
Sól:
0,4 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Przechowywanie:
Produkt chłodzony
Masa netto:
0.3 kg
Masa brutto:
0.31 kg
Alergeny:
gluten, soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +7°C.
Brak recenzji użytkowników.