W odróżnieniu od zwykle konserwowanego jedwabistego tofu, zachowuje swoją formę podczas smażenia lub gotowania, dlatego polecane jest do dań z woka, lub wszędzie tam gdzie powinno zachować swój kształt. Jest popularniejsze od jedwabistego tofu, szczególnie w Chinach (dlatego zwane jest chińskim tofu). Poza wykorzystaniem jako wysokobiałkowy substytut mięsa, możesz je wykorzystać jako produkt do idealnego w konsystencji majonezu wegańskiego: zmiksuj z dodatkiem oleju rzepakowego, musztardy dijon i przypraw do smaku.
Woda, ziarna soi.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
521 kJ/25 kcal
Tłuszcz:
7,5 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
1 g
Węglowodany:
2,3 g
W tym cukry:
<0,5 g
Białko:
12 g
Sól:
0,20 g
Parametry
Przechowywanie:
Produkt chłodzony
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.01 kg
Alergeny:
soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w warunkach chłodniczych.
Brak recenzji użytkowników.