- Nowość

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Kuleczki tapioki, znane również jako perły tapioki to produkty pochodzące z bulw manioku. Te małe, żelatynowate kuleczki są powszechnie używane w kuchniach azjatyckich i służą do przygotowywania różnorodnych potraw, w tym deserów i napojów. Po ugotowaniu stają się miękkie, elastyczne i nabierają charakterystycznej, galaretowatej konsystencji, nadając potrawom unikalny smak i teksturę.
Skrobia z tapioki, substancja konserwująca E223 (siarczyny).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
1530 kJ/360 kcal
Tłuszcz:
0 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0 g
Węglowodany:
90 g
W tym cukry:
0 g
Białko:
0 g
Sól:
0,06 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Tajlandia
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.375 kg
Masa brutto:
0.38 kg
Alergeny:
siarczyny
Sposób przygotowania/użycia:
Zagotować 5 szklanek (1200ml) wody, dodać 1 szklankę pereł z tapioki i gotować przez około 10 minut, cały czas mieszając aż perły staną się przezroczyste. Odcedzić z wody.
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.