- Nowość

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Sos sojowy z dodatkiem ekstraktu z grzybów. Barwa jest zdecydowanie ciemniejsza, niż w przypadku klasycznych sosów sojowych. Doskonale sprawdzi się do cięższych dań mięsnych, jak gulasze, do grillowanych owoców morza, czy do niektórych marynat. Sos ma charakterystyczny grzybowy zapach, ziemisty, dość słony smak. Niezastąpiony w kuchni chińskiej i nie tylko! To prawdziwy magik w daniach kuchni polskiej. Przekonaj się i dodaj go do swojego sosu grzybowego, bigosu czy żurku.
Sos sojowy 70% (woda, sól, odtłuszczone ziarna soi 12,6%, pszenica), barwnik E150a, cukier, wzmacniacz smaku E 621, ekstrakt z grzybów słomianych 0,01% (woda, sól, grzyby słomiane 3,5%).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
765 kJ/180 kcal
Tłuszcz:
<0,5 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
<0,1 g
Węglowodany:
36 g
W tym cukry:
6,5 g
Białko:
9,0 g
Sól:
18,4 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.65 kg
Masa brutto:
0.95 kg
Objętość:
0.5 l
Alergeny:
gluten, soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.