Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Sos sojowy używa się do doprawiania potraw. Stosuję się go do gotowania (tak jak my dodajemy, np. sól), do przygotowywania marynat, sosów lub jako składnik sosów do maczania, tzwn. dipów. Ciemny sos sojowy nada potrawom ciemniejszą barwę. Stosuje się go dosłownie do każdego rodzaju żywności - mięs, owoców morza, warzyw.
Woda, sól, barwnik E150a, cukier, soja 10%.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
643 kJ/151 kcal
Tłuszcz:
<0,5 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
<0,1 g
Węglowodany:
32 g
W tym cukry:
18 g
Białko:
5,8 g
Sól:
19,7 g
Parametry
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1.9 kg
Masa brutto:
2.1 kg
Objętość:
1.9 l
Alergeny:
soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 8 tygodni.
Brak recenzji użytkowników.