Rzodkiew żółta Takuan 500 g

Rzodkiew żółta Takuan 500 g

Zen
18,00 zł Brutto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:

Japońska rzodkiew daikon poddana marynowaniu w sosie sojowym i occie zyskuje nazwę „takuan”. Nabiera wtedy żółtego koloru. Staje się chrupiąca, a w smaku słodka i ostra jednocześnie. Przez Japończyków ceniona również jako środek wspomagający trawienie.

To niezwykle popularny dodatek do japońskich potraw, szczególnie sushi. Pociętą w paski lub plasterki serwuje się także solo jako przekąskę lub oryginalny składnik dań smażonych, np. tempury. Bywa też jedzona po posiłku.

Takuan o wadze 0,5 kg. Dzięki temu łatwo pociąć ją w zaplanowane kształty, np. paski i półplasterki.

Rzodkiew (raphanus sativus) 85%, woda 11%, sól 3.5%, kwasy: kwas octowy (E260), kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), substancje słodzące: aspartam (E951), acesulfam K (E950), sacharyna (E954), barwnik: ryboflawiny (E101), substancja konserwująca: pirosiarczyn sodu E223.

Wartości odżywcze na 100g/100ml

Wartość energetyczna:

1424 kJ/339 kcal

Tłuszcz:

0 g

W tym: kw. tłuszcz. nasycone:

0 g

Węglowodany:

84 g

W tym cukry:

0,3 g

Białko:

0,3 g

Sól:

2 g

Parametry

Kraj pochodzenia:

Chiny

Przechowywanie:

Temperatura pokojowa

Masa netto:

0.5 kg

Masa brutto:

0.73 kg

Alergeny:

siarczyny, dwutlenek siarki

Przechowywanie przed otwarciem:

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.

Zen
10 szt.

Brak recenzji użytkowników.

Zobacz także

expand_less