

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Płatki ryżowe otrzymuje się z ziaren ryżu traktowanych parą wodną, a następnie poddanych prasowaniu. Dzięki temu procesowi czas przygotowania do spożycia zostaje znacznie skrócony.
Zboża w formie płatków stanowią doskonałe rozwiązanie na lekkostrawne i sycące śniadanie. Zapewniają dawkę energii, nie obciążając układu trawiennego. Idealnie sprawdzają się więc w menu dla osób aktywnych i dbających o zdrowy styl życia. Można gotować je zarówno na mleku, jak i wodzie. Doskonałe jedzone bez dodatków, ale świetnie komponują się ze świeżymi owocami, dżemami czy bakaliami. Płatków można też użyć do zagęszczania zup i sosów jako alternatywę dla mąk.
100% płatki ryżowe.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
1481 kJ/349 kcal
Tłuszcz:
1 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,4 g
Węglowodany:
77 g
W tym cukry:
<0,5 g
Białko:
7,9 g
Sól:
0 g
Parametry
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.7 kg
Masa brutto:
0.707 kg
Masa po odcieku:
0.7 kg
Sposób przygotowania/użycia:
Wsypać płatki do gotującej się wody, mleka lub bulionu. Gotować na wolnym ogniu około 3-5 minut.
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.