- Nowość

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Zestawienie tradycyjnie chińskie, a tak lubiane przez polskich klientów! Średnio ostra skoncentrowana pasta chili stworzona przez ekspertów Lee Kum Kee. To starannie skomponowana mieszanka solonych papryczek chili i mielonego czosnku.
Produkt niezwykle uniwersalny. Świetnie komponuje się z mięsem i owocami morza. Wymieszany z majonezem lub ketchupem tworzy doskonały sos do burgerów. Można też dodać go do puree ziemniaczanego, aby nadać mu oryginalny kolor i smak.
Pasta z chili i czosnku to również składnik słynnego sosu „Kung Pao” - wystarczy wymieszać sos Hoisin i pastę czosnkową Chili w proporcji 2:1.
Produkt stworzony do:
- smażenia,
- potraw stir-fry,
- marynowania,
- jako element sosów,
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Solone papryczki chili (60%), cukier, woda, ocet ryżowy, suszony czosnek (4%), sól, skrobia kukurydziana.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
447 kJ/106 kcal
Tłuszcz:
1 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,2 g
Węglowodany:
20 g
W tym cukry:
14 g
Białko:
2,1 g
Sól:
11,8 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1.05 kg
Masa brutto:
1.21 kg
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.