

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Oryginalna japońska pasta miso w wariancie jasnym. To prawdziwa ikona kuchni japońskiej. Wytwarzana poprzez fermentację soi z dodatkiem ziaren ryżu oraz soli uzyskuje piękny słomkowy kolor, gęstą, aksamitną konsystencję i intensywny smak, który rozpozna każdy fan kuchni azjatyckich. Pasta jest niezwykle uniwersalna, sprawdzi się jako baza do zup, marynata, element sosów. Pasuje zarówno do mięs, ryb, jak i warzyw - spożywa się ją o każdej porze dnia.
Jasna pasta miso, określana inaczej jako „shiro miso”. Od swojego ciemnego wariantu różni się tym, że poddawana jest krótszej fermentacji, dzięki czemu cechuje się łagodnym, słodkawym smakiem i nie jest zbyt słona. Czerwone „aka miso” dojrzewa przez rok, dlatego jest bardziej słone, wyraziste i ostrzejsze w smaku.
Kraj pochodzenia: Japonia
Woda, soja, ryż, sól.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
808 kJ/193 kcal
Tłuszcz:
6 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,97 g
Węglowodany:
24,1 g
W tym cukry:
19,2 g
Białko:
10,6 g
Sól:
12 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Japonia
Przechowywanie:
Produkt chłodzony
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.05 kg
Alergeny:
soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w warunkach chłodniczych.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w warunkach chłodniczych.
Brak recenzji użytkowników.