Pasta miso jasna 1 kg

Pasta miso jasna 1 kg

32,00 zł Brutto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:
Ostatnie sztuki w magazynie

Oryginalna japońska pasta miso w wariancie jasnym. To prawdziwa ikona kuchni japońskiej. Wytwarzana poprzez fermentację soi z dodatkiem ziaren ryżu oraz soli uzyskuje piękny słomkowy kolor, gęstą, aksamitną konsystencję i intensywny smak, który rozpozna każdy fan kuchni azjatyckich. Pasta jest niezwykle uniwersalna, sprawdzi się jako baza do zup, marynata, element sosów. Pasuje zarówno do mięs, ryb, jak i warzyw - spożywa się ją o każdej porze dnia.

Jasna pasta miso, określana inaczej jako „shiro miso”. Od swojego ciemnego wariantu różni się tym, że poddawana jest krótszej fermentacji, dzięki czemu cechuje się łagodnym, słodkawym smakiem i nie jest zbyt słona. Czerwone „aka miso” dojrzewa przez rok, dlatego jest bardziej słone, wyraziste i ostrzejsze w smaku.

Kraj pochodzenia: Japonia

Woda, soja, ryż, sól.

Wartości odżywcze na 100g/100ml

Wartość energetyczna:

808 kJ/193 kcal

Tłuszcz:

6 g

W tym: kw. tłuszcz. nasycone:

0,97 g

Węglowodany:

24,1 g

W tym cukry:

19,2 g

Białko:

10,6 g

Sól:

12 g

Parametry

Kraj pochodzenia:

Japonia

Przechowywanie:

Produkt chłodzony

Masa netto:

1 kg

Masa brutto:

1.05 kg

Alergeny:

soja

Przechowywanie przed otwarciem:

Przechowywać w warunkach chłodniczych.

Przechowywanie po otwarciu:

Przechowywać w warunkach chłodniczych.

3 szt.

Brak recenzji użytkowników.

Zobacz także

expand_less