Pasta Holy Basil tajska z bazylią pikantna 400 g

Pasta Holy Basil tajska z bazylią pikantna 400 g

35,00 zł Brutto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:

Pikantna przyprawa o konsystencji płynnej marynaty, idealna do przygotowywania mięs i warzyw. Zawiera "świętą bazylię" (holy basil), kluczowy składnik kuchni tajskiej, który nadaje jej wyrazisty, lekko goździkowy smak. Dzięki dużej zawartości tajskiego chilli, pasta ma intensywny, ostry charakter. Można ją dodawać do potraw typu stir-fry, zup, a nawet używać jako dip.

Chilli 25%, liście świętej bazylii 15%, sos sojowy (soja, pszenica, sól) 13%, czosnek 12%, cebula 10%, cukier 7%, olej sojowy 7%, sól 5%, sos rybny (ekstrakt z anchois, sól, cukier) 2%, substancja zagęszczająca (fosforan diskrobiowy hydroksypropylowany) 2%, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, ekstrakt drożdżowy) 1,5%, aromaty 0,5%. Może zawierać owoce morza.

Wartości odżywcze na 100g/100ml

Wartość energetyczna:

656 kJ/157 kcal

Tłuszcz:

7,1 g

W tym: kw. tłuszcz. nasycone:

0,8 g

Węglowodany:

18 g

W tym cukry:

12 g

Białko:

3,6 g

Sól:

7,8 g

Parametry

Kraj pochodzenia:

Tajlandia

Przechowywanie:

Temperatura pokojowa

Masa netto:

0.4 kg

Masa brutto:

0.448 kg

Alergeny:

ryba, gluten, soja

Sposób przygotowania/użycia:

Przygotuj 250 g pokrojonego mięsa z kurczaka, wołowiny lub innego rodzaju mięsa. Rozgrzej na patelni 3 łyżki stołowe oleju i dodaj 3 łyżki pasty. Podsmażaj, mieszając, aż zacznie intensywnie pachnieć, następnie dodaj mięso i smaż, aż będzie całkowicie gotowe.

Przechowywanie przed otwarciem:

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.

Przechowywanie po otwarciu:

Po rozmrożeniu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 14 dni.

4 szt.

Brak recenzji użytkowników.

Zobacz także

expand_less