- Nowość

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Tajska pasta chili to jeden ze składników, który można znaleźć w każdej tajskiej kuchni. Jej podstawę stanowią pikantne papryczki chili oraz suszone krewetki przyprawione tradycyjnym dla Azjatów tamaryndowcem, cebulą oraz czosnkiem. Wszystkie składniki zatopione zostały w naturalnym oleju sojowym.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Cukier, szalotka 16%, czosnek 17%, olej sojowy 15%, suszone chili 10%, sos rybny 8%, tamarynd 4%, przyprawy 1%, glutaminian sodu E621 0,81%, wyciąg z papryki E160c 0,17%, inozynian disodowy E631, gluten disodowy E627.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
284 kJ/68 kcal
Tłuszcz:
2,5 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0 g
Węglowodany:
10 g
W tym cukry:
7 g
Białko:
0,5 g
Sól:
0,9 g
Parametry
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.5 kg
Masa brutto:
0.77 kg
Alergeny:
ryba, gluten, soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w warunkach chłodniczych.
Brak recenzji użytkowników.