- Nowość

Mleczko kokosowe to bardzo popularny składnik kuchni Azji, szczególnie Tajlandii i Indii. Nie jest to woda znajdująca się w kokosie, jak mówią niektóre mity, a jego miąższ. Mleczko nie jest też słodkie.
Nadaje potrawom aksamitności i pięknego kokosowego aromatu. Samo z siebie łagodne, doskonale komponuje się z ostrymi i słodkimi składnikami. Jest to też popularny element drinków i koktajli, „śmietanka” do orientalnych zup i dań curry, baza deserów. Mleczko wykorzystuje się też często w kuchni wege. Najbardziej rozpoznawalne dania z mleczkiem kokosowym to zupa Tom Kha, krewetki w sosie curry, tapioka z mango.
Mleczko kokosowe Asiya wyróżnia czysta etykieta: zawiera aż 85% ekstraktu z miąższu kokosa i wodę. Posiada 17-19% tłuszczu.
Ekstrakt kokosowy (85%), woda.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
689 kJ/167 kcal
Tłuszcz:
17 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
16 g
Węglowodany:
2 g
W tym cukry:
1,6 g
Białko:
0,9 g
Sól:
0,02 g
Parametry
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.08 kg
Objętość:
1 l
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.