

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Mleczko kokosowe to bardzo popularny składnik kuchni Azji, szczególnie Tajlandii i Indii. Nie jest to woda znajdująca się w kokosie, jak mówią niektóre mity, a jego miąższ. Mleczko nie jest też słodkie.
Nadaje potrawom aksamitności i pięknego kokosowego aromatu. Samo z siebie łagodne, doskonale komponuje się z ostrymi i słodkimi składnikami. Jest to też popularny element drinków i koktajli, „śmietanka” do orientalnych zup i dań curry, baza deserów. Mleczko wykorzystuje się też często w kuchni wege.
Najbardziej rozpoznawalne dania z mleczkiem kokosowym to zupa Tom Kha, krewetki w sosie curry, tapioka z mango.
Ekstrakt z kokosa 70%, woda.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
764 kJ/185 kcal
Tłuszcz:
19 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
17 g
Węglowodany:
2 g
W tym cukry:
2 g
Białko:
1,6 g
Sól:
0,125 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Niemcy
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.01 kg
Objętość:
1 l
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.