- Nowość

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Mleczko kokosowe to bardzo popularny składnik kuchni Azji, szczególnie Tajlandii i Indii. Nie jest to woda znajdująca się w kokosie, jak mówią niektóre mity, a jego miąższ. Mleczko nie jest też słodkie.
Nadaje potrawom aksamitności i pięknego kokosowego aromatu. Samo z siebie łagodne, doskonale komponuje się z ostrymi i słodkimi składnikami. Jest to też popularny element drinków i koktajli, „śmietanka” do orientalnych zup i dań curry, baza deserów. Mleczko wykorzystuje się też często w kuchni wege. Najbardziej rozpoznawalne dania z mleczkiem kokosowym to zupa Tom Kha, krewetki w sosie curry, tapioka z mango.
Mleczko kokosowe Asiya zawiera 76% ekstraktu z miąższu kokosa oraz 17-19% tłuszczu.
Ekstrakt kokosowy (76%), woda, stabilizator: guma guar (0,3%), emulgator: polisorbinian 60 (0,05%).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
669 kJ/160 kcal
Tłuszcz:
17 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
15 g
Węglowodany:
3 g
W tym cukry:
2 g
Białko:
<1 g
Sól:
38 mg
Parametry
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.4 kg
Masa brutto:
0.48 kg
Objętość:
0.4 l
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.