- Nowość

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Ten cieniutki, przezroczysty makaron jest bardzo popularnym składnikiem kuchni Dalekiego Wschodu. Wbrew polskiej nazwie makaron ten jest wyrabiany nie z soi, lecz ze skrobi fasoli mung, kukurydzianej i grochowej. Jest smacznym dodatkiem do zup i doskonałą bazą dań głównych, ponieważ jego delikatny smak sprawia, że jest świetnym nośnikiem innych smaków. Równie dobrze sprawdzi się w orientalnych, ostrych daniach, jak i w tych z delikatnymi dodatkami. Po namoczeniu w gorącej wodzie lub usmażeniu w głębokim oleju makaron staje się przezroczysty, z tego względu w j. angielskim często jest określany nazwą "glass noodles" lub "cellophane noodles".
Skrobia grochowa, mąka sojowa, woda.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
837 kJ/200 kcal
Tłuszcz:
0 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0 g
Węglowodany:
18 g
W tym cukry:
0 g
Białko:
0 g
Sól:
0 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.5 kg
Masa brutto:
0.51 kg
Alergeny:
soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.