

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Mąka żytnia pełnoziarnista uzyskiwana jest z przemiału całego ziarna, dzięki czemu zachowuje wszystko co najlepsze w mące. Jest bogata w magnez, dzięki czemu wspomaga pracę układu nerwowego, a pełen wachlarz składników mineralnych (wapń, sód, miedź, potas, cynk, żelazo) czyni z niej jedną z najzdrowszych mąk. Idealnie nadaje się zarówno do wypieku pieczywa (chleba, bułek), ale również do przygotowania blin i pysznych ciast np. piernikowych. Produkt bez dodatku polepszaczy.
Mąka żytnia typ 2000.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
1362 kJ/323 kcal
Tłuszcz:
2,2 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,4 g
Węglowodany:
61 g
W tym cukry:
2,5 g
Białko:
8,1 g
Sól:
<0,01 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Polska
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.01 kg
Alergeny:
gluten
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Nr weterynaryjny:
nie dotyczy
Brak recenzji użytkowników.