

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Mąka orkiszowa pełnoziarnista bardzo dobrze łączy się z innymi rodzajami mąk i tworzy podstawę do lekkich wypieków. Upieczemy z niej chleb orkiszowy z aromatycznym orzechowym posmakiem. Możemy ją stosować do naleśników, ciast, pierogów, tart oraz do chleba i bułek orkiszowych. Zawiera większą ilość przyswajalnego białka niż mąka pszenna. Wegetarianie i weganie mogą wykorzystać ją do produkcji warzywnych pasztetów. Produkt bez dodatku polepszaczy.
Mąka pszenna z pszenicy orkisz 100%.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
1421 kJ/336 kcal
Tłuszcz:
1,5 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,4 g
Węglowodany:
65,5 g
W tym cukry:
2,1 g
Białko:
11,5 g
Sól:
<0,01 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Polska
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.008 kg
Alergeny:
gluten
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.