

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Mąka kukurydziana to produkt bezglutenowy o słodkawym smaku. Otrzymuje się ją w wyniku mielenia na sucho oczyszczonego z zarodka i łuski ziarna kukurydzy. Występuje w barwie od jasnożółtej do żółtej. Mąka kukurydziana zawiera cenny błonnik oraz jest bogata w witaminy A, B i E. Sprawdzi się więc w diecie dzieci i osób starszych oraz dla tych, które mają problemy z niedokrwiennością lub z układem pokarmowym. To doskonały zamiennik mąki pszennej.
· do przyrządzania placków, tortilli, nachos i tacos
· składnik ciast, babeczek, biszkoptów, chleba, wafli
· sprawdza się do panierowania
· jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów
· zagęszczacz do zup i sosów
Mąka kukurydziana.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
1539 kJ/364 kcal
Tłuszcz:
4 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
1 g
Węglowodany:
70 g
W tym cukry:
2 g
Białko:
6 g
Sól:
0,01 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Polska
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.05 kg
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.