Majonez Kewpie to uwielbiany w Japonii kremowy dodatek, który zachwyca delikatnością, słodyczą i jedwabistą konsystencją. Dzięki wyjątkowej recepturze opartej głównie na żółtkach, oleju i occie ryżowym, wyróżnia się bogatym smakiem umami. Idealny do sushi, okonomiyaki, takoyaki, ale też świetnie sprawdza się w kuchni zachodniej – do kanapek, burgerów czy frytek. Kewpie to więcej niż majonez – to niezastąpiony składnik, który wzbogaci każdą potrawę.
Olej roślinny (rzepakowy, sojowy), żółtko jaja pasteryzowane, ocet, woda, alkohol etylowy, sok jabłkowy, kukurydza, słód jęczmienny, glukoza, sake kasu (fermentowany ryż), cukier, sól, wzmacniacz smaku: E621, przyprawy (zawierają gorczycę), ekstrakt z przypraw (zawiera gorczycę).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
2936 kJ/702 kcal
Tłuszcz:
75 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
8,8 g
Węglowodany:
0,6 g
W tym cukry:
0 g
Białko:
2,5 g
Sól:
1,9 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Japonia
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
0.45 kg
Masa brutto:
0.475 kg
Alergeny:
gorczyca, jaja, gluten, soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu miesiąca.
Brak recenzji użytkowników.