Grzyby shiitake w zalewie 1 kg

Grzyby shiitake w zalewie 1 kg

80,00 zł Brutto

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Ilość:

Nazywane również japońskimi twardnikami. Grzybki, można jeść na świeżo, suszyć i marynować. Grzyby te twardnieją pod

wpływem ciepła, a zatem proces gotowania lub smażenia musi być bardzo krótki. Są idealnym dodatkiem do sałatek,

zup - bulionów (Shitake dashi), dań z makaronem (zwłaszcza chińskim lub ryżowym), potraw z ryżem oraz warzywami

lub po prostu jako „warzywo obiadowe”.

Grzyby shiitake 32,5%, woda 34,67%, cukier 20,57%, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól) 10,72%, barwnik: karmel (E150A) 1,03%, sól 0,51%.

Wartości odżywcze na 100g/100ml

Wartość energetyczna:

420 kJ/100 kcal

Tłuszcz:

0,2 g

W tym: kw. tłuszcz. nasycone:

0,1 g

Węglowodany:

24 g

W tym cukry:

9,4 g

Białko:

3,4 g

Sól:

2,1 g

Parametry

Kraj pochodzenia:

Chiny

Przechowywanie:

Temperatura pokojowa

Masa netto:

1 kg

Masa brutto:

1.01 kg

Alergeny:

gluten, soja

Przechowywanie przed otwarciem:

Przechowywać w temperaturze od 0°C do +5°C

6 szt.

Brak recenzji użytkowników.

Zobacz także

expand_less