

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Nazywane również japońskimi twardnikami. Grzybki, można jeść na świeżo, suszyć i marynować. Grzyby te twardnieją pod
wpływem ciepła, a zatem proces gotowania lub smażenia musi być bardzo krótki. Są idealnym dodatkiem do sałatek,
zup - bulionów (Shitake dashi), dań z makaronem (zwłaszcza chińskim lub ryżowym), potraw z ryżem oraz warzywami
lub po prostu jako „warzywo obiadowe”.
Grzyby shiitake 32,5%, woda 34,67%, cukier 20,57%, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól) 10,72%, barwnik: karmel (E150A) 1,03%, sól 0,51%.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
420 kJ/100 kcal
Tłuszcz:
0,2 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,1 g
Węglowodany:
24 g
W tym cukry:
9,4 g
Białko:
3,4 g
Sól:
2,1 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.01 kg
Alergeny:
gluten, soja
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +5°C
Brak recenzji użytkowników.