- Nowość

Nazywane również japońskimi twardnikami. Grzybki można jeść na świeżo, suszyć i marynować. Grzyby te twardnieją pod wpływem ciepła, a zatem proces gotowania lub smażenia musi być bardzo krótki. Są idealnym dodatkiem do sałatek, zup - bulionów (Shitake dashi), dań z makaronem (zwłaszcza chińskim lub ryżowym), potraw z ryżem oraz warzywami, lub po prostu jako „warzywo obiadowe”.
Grzyby shiitake.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
883 kJ/211 kcal
Tłuszcz:
1,2 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,3 g
Węglowodany:
30 g
W tym cukry:
0,5 g
Białko:
20 g
Sól:
1,5 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Chiny
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.05 kg
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Brak recenzji użytkowników.