- Nowość

Grzyby mun są znakomintym i jednym z najsłynniejszych dodatków do potraw azjatyckich. Można je znaleźć w potrawach z woka, zupach czy daniach typu stir-fry. Mają bardzo charakterystyczny wygląd oraz znakomity smak i aromat. Świetnie komponują się np. z sosem sojowym. Tak oryginalny dodatek z pewnością sprawi, że potrawa będzie wyróżniała się spośród innych!
Uszak gęstowłosy (Auricularia polytricha).
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
858,3 kJ/205 kcal
Tłuszcz:
1,5 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,45 g
Węglowodany:
35,7 g
W tym cukry:
0,65 g
Białko:
15,5 g
Sól:
1,22 g
Parametry
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.05 kg
Sposób przygotowania/użycia:
Przed użyciem należy namoczyć grzyby w gorącej wodzie. Odsączone i pokrojone można dodawać do dania lub sosu, całość ugotować lub usmażyć.
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie po otwarciu:
Przechowywać w temperaturze nieprzekraczającej +20°C.
Brak recenzji użytkowników.