- Nowość

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni
Bulion rybny dashi o bogatym smaku suszonego tuńczyka bonito. Wykorzystywany szeroko jako baza do prawie wszystkich japońskich zup i gulaszów. Dashi można dodać m.in. do zupy miso, bulionu z udonem lub sobą czy jednogarnkowego sukiyaki.
Forma proszku pozwala na uzyskanie autentycznej kuchni japońskiej bez wysiłku samodzielnego przygotowywania bulionu. Jest bardzo łatwy w użyciu, wystarczy rozcieńczyć odrobinę proszku w gorącej wodzie i dodać do dania. Zalecana proporcja to 4 g dashi na 600 ml wody.
Każde pudełko zawiera 2 torebki sproszkowanego dashi, każda o wadze 500 g
Sól, wzmacnicz smaku: E621, E631, E635, cukier, mączka rybna 7,5%, suszony tuńczyk w proszku 5%, DL-alanine, glukoza.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna:
882 kJ/210 kcal
Tłuszcz:
0,0 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone:
0,0 g
Węglowodany:
27,1 g
W tym cukry:
17,1 g
Białko:
24,8 g
Sól:
45,8 g
Parametry
Kraj pochodzenia:
Japonia
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Masa netto:
1 kg
Masa brutto:
1.095 kg
Alergeny:
ryba
Sposób przygotowania/użycia:
Wymieszać 4 g bulionu w 600 ml wody.
Przechowywanie przed otwarciem:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Brak recenzji użytkowników.